Aarschot, eeuwenoud maar springlevend

Welkom in Aarschot, één van de mooiste parels van het Hageland.

De stad ontstond eeuwen geleden tussen de Demer en de zandsteenheuvels van de huidige Kouterberg. De kleine nederzetting breidde zich geleidelijk uit langsheen de beide Demer-oevers tot de stad die vandaag ongeveer dertigduizend inwoners telt.
Vele historische gebouwen getuigen van een rijk verleden.
De Onze-Lieve- Vrouwekerk, De Orleanstoren, ’s Hertogenmolens, het Begijnhof, het Gasthuis, de Grote Markt, prachtig cultureel erfgoed dat zeker je aandacht verdient.

Aarschot is vandaag een levendige stad, met, van de vroege lente tot de late herfst, prachtig bebloemde straten en pleinen.
De hele omgeving nodigt uit om gezellig te flaneren langs winkels en boetiekjes, gezellige cafetaria’s en restaurantjes.
Je kan ook gewoon wat kuieren langs de Demer, pauzeren op een bankje en het doen en laten van de
eenden gadeslaan…

De stad heeft een rijk cultureel aanbod.
Het cultuurcentrum “Het Gasthuis” biedt het hele jaar rond tal van voorstellingen en optredens.
Het stedelijk museum dompelt je onder in de rijke Aarschotse geschiedenis. In het museum ontdek je tevens de pracht van de Demervallei, en kan je ook kennis maken met het typische streekbier "De Aarschotse Bruine" die ter plaatse gebrouwen wordt.
De jaarlijkse “kaarsjesverlichting” op 15 augustus ter ere van Sint-Rochus trekt telkens duizenden bezoekers uit de verre regio.
Aarschot Volkoren”, het tweejaarlijks evenement dat tientallen koren uit binnen en buitenland naar Aarschot brengt is gratis toegankelijk. Met wat geluk is ook het beroemde Aarschotse koor “Scala” van de partij.
Boekenwurmen tot slot kunnen terecht in de rijk gevulde stedelijke bibliotheek.